אימון עסקי ואישי


אימון עסקי או אימון אישי (נקרא גם קואוצ'ינג / Coaching) הוא תהליך המכוון לסייע לאנשים ומנהלים להתגבר על מכשולים ומחסומים, לטפל בהרגלים בעיתיים ולהציב ולהשיג יעדים אישיים, עסקיים ואחרים. מטרת האימון היא להקנות למתאמן, בתום תהליך האימון, את הכלים הנחוצים להשגת המטרות אותן הציב לעצמו וכמו כן לשפר את הביטחון והתדמית העצמיים של המתאמן שיתרמו להגשמת אותם יעדים.

תפקיד המאמן הוא לא לייעץ, אלא לפעול יחד עם המתאמן ולאפשר לו להגדיר בעצמו את צרכיו ומטרותיו. המאמן רואה את המתאמן כנושא באחריות להחלטותיו ופעולותיו בדרך להגשמת המטרות והיעדים שהציב לעצמו. אימון עסקי למנהלים והאימון האישי מיועדים להוביל את המתאמן להגשמת מטרותיו תוך הפעלת הכישורים והיכולות הקיימים בו ותוך כדי תהליך אימון ממוקד שמחזק את יכולותיו וכישוריו של המתאמן. זאת מתוך הנחה, שלמתאמן יש יכולת ללמוד, לשנות הרגלים, להסיר מחסומים ולהתפתח, כאשר הוא מתמקד במטרות ויעדים שהציב לעצמו והינו מחויב אליהם.

האימון העסקי עוסק בתמיכה וליווי למנהלי ובעלי העסק כדי לאפשר להם לזהות דרכים שבהן ניתן לשפר את יעילות הביצועים העסקיים והרווחיות. תהליך אימון מאפשר שיפור גורמים שונים בארגון כגון מכירות, שרות לקוחות, עבודת צוות, אכיפה ויישום החלטות ונהלים, קביעת אסטרטגיה ויעדים לארגון ולגורמים הרלוונטיים.

כדי לוודא שתכנית האימון נותנת מענה לצרכי הארגון, מתבצע סקר אבחון ארגוני שמטרתו היא אבחון גורמי המפתח בארגון שפעילותם ותפקודם תורמים להצלחת הארגון או לחילופין, מהווים מחסום שפוגע בביצועים העסקיים של הארגון ומונע מיצוי הפוטנציאל העסקי או פריצת דרך בביצועים העסקיים.

 

תהליך האימון

בתהליך האימון, המאמן משקף למתאמן את המציאות ופועל יחד עם המתאמן כדי לפתח מודעות עצמית גבוהה יותר, לשפר את היכולת של המתאמן לבחון את אופן פעילותו, התנהגותו, הרגליו ולפתח מיומנויות של זיהוי הבעיות, הפתרון הרצוי, והגדרות העשייה הנדרשת להשגת מטרה ספציפית אותה הגדיר לעצמו.

בתהליך האימון נעשה שימוש במרכיב קוגניטיבי שמסייע למתאמנים לפתח מודעות לאופן שבו הם משנים את ההרגלים ואופן התנהגותם. לשם כך, משתמשים המאמנים בסוג של שאלות שמאפשר למתאמנים תובנות של המצב הקיים, הפקת רעיונות ואלטרנטיבות לשיפורים וכיצד לעשות שימוש ביכולתם, כישוריהם והתפקודים הניהוליים כדי להבהיר את מטרותיהם, ולהגדיר את דרכי הפעולה להשגתן באופן עצמאי. בתהליך האימון, המאמן מתשאל את המתאמן אודות הדרך הטובה ביותר שבה הוא יכול להגשים את מטרותיו, דבר שמעורר מחשבה ומפתחת אסטרטגיה קוגניטיבית שיאפשרו למתאמן בסיום האימון, ליישם את התהליכים באופן עצמאי וללא עזרת מאמן‏.

מדוע ומתי נדרש אימון

כאשר הביצועים העסקיים בעייתיים, יש קשיים להגיע לתוצאות, הארגון או הפרט עומדים בפני פרשת דרכים וצורך לקבל החלטות על המשך הדרך, קיימת התמודדות עם קשיים, נדרש שיפור או שינוי בדרך החיים, או באיכות החיים ורצון לשיפור המצב הקיים.

לעיתים ארגונים ואנשים בוחרים להתחיל תהליך אימון גם כאשר הם נמצאים בתקופות של הצלחה, ושגשוג וזאת במטרה לשפר את מצבם, להגדיל את היקף העסקים ולשמור על מומנטום חיובי.

שלבים עיקריים בתהליך האימון

  • הבהרת הערכים המובילים שעל פיהם הארגון או הפרט יכוונו את עשייתם
  • הבנת ההרגלים וחסמים המונעים הגעה למטרה
  • הגדרת החזון של הארגון והמתאמן
  • הגדרת היעדים, המטרות ומטרות הביניים שאותן מעוניין המתאמן להגשים
  • הובלת המתאמן להגדרות עשייה ולוחות זמנים
  • ליווי יישום הגדרות העשייה

 לתאום פגישה ללא התחייבות

טואול - בניית אתרים